Nyuggerlájf

Nyuggerlájf

Csodapóló, csodablúz

2014. június 16. - Nyica

Fresh
Fresh by nyica featuring a satin purse

Azt hiszem, egy turkálóban találtam, de ez sem biztos. Elég régóta megvan, kicsit fakó már, de szeretem.  Pamut, háromnegyedes ujjú, nem túl szűk, nem is bő, khaki színű és nem túl merész a dekoltázs,  V alakban kivágott.  Amikor elkezdtem hordani, azt vettem észre, az emberek sokkal barátságosabbak.  Főleg a férfiak.  Ismeretlenül rámköszönnek, beszélgetésbe elegyedünk, de nem tolakodóak, csak egyszerűen kedvesek, udvariasak, a csodapóló hatása alá kerülnek.  Ebben a pólóban valószínűleg barátságosnak és szimpatikusnak látszom,  nem is hordom túl sokszor.
Aztán van egy égszínkék blúzom, amit régebben vonatos utazásokhoz vettem fel.  Minden gyerek mellém ült és beszélgetni akart.  Szeretem én a gyerekeket, nagyjából úgy tíz percig, utána idegesíteni kezdenek.  Az utolsó esetnél elegem lett az égszínkékből.  Anyuka velem együtt szállt fel kétéves forma fiacskájával.  Én leültem, a gyerek rögtön felmászott mellém, tehát anyuka is leült velem szembe, pedig szinte üres volt a vagon.  Rögtön el is kezdte mesélni az életét, a gyerek meg csak mászott, előbb az ülésen, aztán a padlón, aztán megint az ülésen, aztán rajtam, aztán a padlón, így sorban, rendületlenül.  Az anyja néha rászólt, hogy nem szabad, a gyerek nyáladzva vigyorgott, és mászott tovább.  Közben a fiatal nő elmesélte az életét: a férjéhez  jár hétvégente a gyerekkel, külön élnek, mert a férjének nem tetszenek a nevelési módszerei.  Neki hamarosan letelik a gyes, de a gyereket nem veszik fel az oviba, mert még nem szobatiszta.  Megkérdeztem, milyen idős a kisfia.  Három éves! - volt a válasz.  Meglepődtem, két évesnél nem nem néztem többnek, és így már azon sem csodálkoztam, hogy a férje megpattant, habár nem ez volna a megoldás.  A vonat irgalmatlanul lassan ment, a gyerek meg csak mászot, nyáladzottt meg vigyorgott, a fiatalasszony nem szólt rá semmiért, és én akkor jöttem rá, hogy az égszínkék vonzza a retardált kiskölyköket, tehát hiába a kedvenc színem, ezt a blúzt soha többet sehová sem veszem fel.  Persze kidobni sajnálom, talán valamikor még hordom, de addig is inkább maradok a khaki színű pólónál, amiben a gyerekeket nem vonzom oda, de mégis szimpatikusnak látszom.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuggerlajf.blog.hu/api/trackback/id/tr7616350984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lillanyó 2014.08.26. 16:21:55

Nem a ruha teszi az embert...de a ruháról tehet az ember....na ez nem túl szellemes, de akár igaz is lehet. Bizonyos lelkületű emberek bizonyos fazonokat, színeket részesítenek előnyben, az összhatásból lejön a karakter - ez is egy kiterjesztett testbeszéd. 'hazudás kizárva, még a hazudás szándéka is a jellemről mesél. A khaki póló vagány, természetes, hisztis mű-nőcit még nem láttam khaki színben, de a természetfotósok ellenben előnyben részesítik : ).... na ugye?

Remet 2014.08.28. 19:47:02

Hát bizony elég érdekes, hogy a színek mennyire hatással vannak az enberekre. Erről szól a színpszichológia, ami mostanában olyan divatos, de az ember ösztönösen is érzi, mi illik hozzá, vagy milyen színhez van éppen hangulata. Vagy milyen színű a hangulata? :-)
süti beállítások módosítása