Nyuggerlájf

Nyuggerlájf

A remeték természetrajza

2013. október 05. - Nyica

A remetenő városban él, és elvegyül az emberek között. Trécsel a pékségben és a zöldségesnél, megáll beszélgetni az ismerősökkel, mosolyog a gyerekekre.  Mindenkire van néhány perce, de ennél többet ne akarjon senki.  Ezért társkereső oldalra sem regisztrál, de ha mégis, akkor maga sem tudja, hogyan csöppent oda. Talán rákattintott valami fészbukos alkalmazásra, de lehet, hogy valaki meghívta.  Ha már ott van, kíváncsian lesi, tetszik-e még a férfiaknak.  Ha írnak neki, nem válaszol, mert remete, de örül a bókoknak, mert nő.
Szeret egyedül lenni, magánál jobb társaságot úgysem találna.  Lakása mélyén arról álmodozik, egyszer szép lesz és okos , telitalálata lesz a lottón és körbeutazza a világot, majd letelepszik egy lakatlan szigeten. Jelzem, a legnagyobb esélye a telitalálatnak van, az előbbiekről már rég lekésett.
A remetenő utóda természetesen otthon ül a monitor előtt, fejhallgatóval a fülén.  Innen csak nagyon ritkán áll fel, leginkább csak annyi időre, amíg az egész napi elemózsiát odakészíti.  Néha megfordul a fejében, hogy rendelni kellene az interneten egy szobawécét,  akkor több ideje maradna  a játékra.  Dolgozni azért eljár,  néha sörözni is a haverokkal, de ezt fél óra alatt letudja, majd rohan haza, bekapcsolja a számítógépet és hajnalig játszik.
A remetenőnek kutyája is van,  mert egy kutyával olyan jó magányos sétákat tenni.
Néha találkoznak más kutyákkal, ezeket remeteeb megugatja,  ha nincs rajta póráz, akkor el is kergeti.  Gazdája szeretné szocializálni, de igazából saját magát sem tudja,  meg jó is így, ezért aztán maradnak olyannak, amilyenek.
Mert ilyenek vagyunk mi, remeték. Én is, meg még sokan mások.....

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuggerlajf.blog.hu/api/trackback/id/tr8616350932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lillanyó 2013.11.25. 16:16:57

Üdv! ...a 'sokanmások-ból bukkanok föl éppen : ) ... oszlopos remete vagyok ... illetve leszek, mert az oszlop még csak a lelkemben áll, amire majd - ha fizikailag is elkészült - felmászom, felhúzom a kötéllétrát, és hallgatom, ahogy alant fütyül a szél .... Olvastam régebben egy cikket, miszerint sokan vagyunk 'ilyenek.

Remet 2013.11.26. 10:53:11

Jajj neeeee!!!!! Igen, sokan vagyunk ilyenek, de ez nem mindig rossz! A jó oldalát kell nézni. Sokkal jobb így, mint társas magányban élni. Verd ki a fejedből a butaságokat, és keresd meg az előnyeit a remeteségnek.

Lillanyó 2013.11.26. 13:24:52

Áááá, nem vagyok én depi, félre ne értsd! Ez az oszlop dolog egy nagyon is víg alternatíva : ) (csak próbáld vizualizálni : D) ...most látom- nem is igazán arról írtam a kommentben, amiről először akartam... Tetszik a milliő, amit a blogban magad körül teremtesz! Esélyes, hogy időről időre bekukkantok majd hozzád : D Több 'hívó szó is volt egyébként a bejegyzésekben, úgy mint jóga, zöldtea : )

Remet 2013.11.27. 00:52:53

Hát jól félreértettelek, de mentségemre szóljon, hogy annyi körülöttem a depressziós, negatív ember, hogy nem volt nehéz rosszra gondolni. Iparkodok vidám, derűs hangulatot teremteni, ahol lehet, habár nem mindig sikerül. Úgy látom, rokon lelkek vagyunk, örülök, hogy olvasod a blogomat, habár az utóbbi időben elhanyagoltam, de kicsit összekapom magam, és bepótolom a lemaradást. :-)
süti beállítások módosítása