Nyuggerlájf

Nyuggerlájf

Háziasszony a tőzsdén

2014. július 26. - Nyica

Pénz, pénz, pénz..... e körül forog az életünk nap mint nap.  Van akinek azért, hogyan gyarapítsa a vagyonát, többségünknek azért, hogyan húzzuk ki a következő fizetésig.  Próbálkozunk másodállással, amíg bírjuk, ha már nem, akkor marad a lottó, na meg az interneten keringő rengeteg humbug, hogyan legyünk nagyon gazdagok semmi munkával, befektetés nélkül.  Na ebben nem hiszek, ki sem próbáltam, ezek leginkább MLM típusú csőbehúzások, amitől a hideg is kiráz.  Van még a PTC  (paid to click), amikor azért fizetnek, hogy reklámokat nézegess, darabját 0,001 centért.  Itt alig fél év alatt össze is jött egy teljes dollár, persze csak egy oldalon  Ahhoz, hogy valami kis értelme legyen, minimum tíz oldalt kellett futtatni, aztán némelyik fizetett, némelyik becsődölt.  Állítólag akadnak olyanok, akik jól keresnek vele, de lehet, hogy egy kicsit szépítenek, mert itt is számít, hányan regisztrálnak be alád.  Lényeg a lényeg, ez sem a meggazdagodás útja.

Pár hete az egyik munkatársam lelkendezve mesélte valakinek, hogy elkezdett tőzsdézni a neten. Naná, hogy belekérdeztem, hogy miről is van szó, mert én is keresem a lehetőségeket.  Rögtön el is mesélte, hogy is működik az egész. lehetőség van arra, hogy gyakorló módban próbálgassuk, amíg bele nem jövünk.  A rendszer ad 10 000 dollár virtuális pénzt, amivel lehet próbálkozni, és amikor úgy érzed, menni fog, akkor tölthetsz fel valódi pénzt.Na péntek délután gondoltam egy nagyot, és beregisztráltam egy tőzsdeoldalra.   Soha alkalmasabb időben, ugyanis ilyenkor már kezd zárni a tőzsde, de én akkor erre nem gondoltam.  Pörgött néhány devizapár, gyorsan ráklikkeltem egy olyanra, hogy NZD/USD, mert ez volt szimpatikus.  Igaz, azt sem tudtam, mi az a NZD, valamilyen dollár, az biztos, és egybként is, mi a fene az a devizapár?  Mindenesetre sikerült beválasztani, ez a páros ment leginkább minuszba, mert annyit azért tudok, hogy a minusz az nem jó jel, főleg ha 11% van utána,  akkor meg még rosszabb.  Reggelre megállt a dolog -4%-nál, hét végén meg nincs is tőzsde, így aztán ahelyett, hogy elcseszném seperc alatt az összes gyakorló pénzt, kicsit utána néztem a dolgoknak.

NZD: új-zélandi dollár.  Most már legalább tudom, hogy olyan is van.

Devizapárok:

a devizák esetében mindig két deviza egymáshoz viszonyított arányát, vagyis árfolyamát kell figyelnünk. (megismételve az egyszerű példát: 200 forintos amerikai dollár árfolyam azt jelenti, hogy 1 dollár 200 forintot ér)

A devizapár két elemét a következőképpen tudjuk megkülönböztetni:

- van egy bázis (elöl álló) deviza, aminek az 1 egységre vetített értékét adjuk meg
- van az úgynevezett elszámolási (hátul álló) deviza, amelyben az értéket kifejezzük
......
Általános következtetés tehát az, hogy egy devizapár árfolyamának emelkedése mindig a bázis (elöl álló) deviza erősödését és az elszámolási (hátul álló) deviza gyengülését jelenti, az árfolyam zuhanása pedig a bázis deviza gyengülését, és az elszámolási deviza erősödését eredményezi forrás: Equilor

...és akkor még a részvényekre rá sem sikerült szabadulnom....  de legalább tanultam valamit ma is, és ha ilyen ütemben okosodok, lehet, hogy igazi pénzzel sosem fogom kipróbálni a tőzsdét... de ha mégis, és bejön, akkor nem árt tudni, honnan is indultam el!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuggerlajf.blog.hu/api/trackback/id/tr8616350986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lillanyó 2014.11.20. 21:55:33

Hahóóó! Gondolkodtam, miért nem írsz? Aztán a homlokomra csaptam: Hát persze! Bejött a dolog, ugye?A tőzsde... hiába no : ) Sejtem , most is éppen befektetsz ...ahelyett, hogy itten Remet-kednél ...

Remet 2014.11.21. 18:39:21

Nem egészen, mert még mindig gyakorló üzemmódban tőzsdézek, változó sikerrel. Minden esetre a gyakorló tízezer dollárból eddig csak pár százat csesztem el, az jó jel is lenne, ha nem lennék gyáva élesben kipróbálni. Hogy nem írok, annak inkább az az oka, hogy így ősszel nagyon sok a munka a gyárban, mire hazaérek, és gép elé kerülök, akkorra agyilag már teljesen zokni vagyok. De egyszer csak majd megtáltosodok... :-)
süti beállítások módosítása