Nyuggerlájf

Nyuggerlájf

A nagyon veszélyes tészta és társai

2014. december 15. - Nyica

Képkivágás
A napokban botlottam bele ebbe a cikkbe,  hát bakker, pont  a kedvenc tésztám, ami úgy néz ki, mint a kötött pulóver, az is közellenségnek számít.  Instant levesekhez adják, és ha nem is túl sűrűn, de  szoktam venni.  Na jó, tudjuk már rég, hogy ezek a készítmények nem kimondottan egészségesek, de azért így  az arcomba tolva ez nagyon durva.  A cikk végén  van egy videó is, egy gyomorspecialista készítette azt követően, hogy  a delikvens ramen tésztát evett.  Nem néztem meg, azt hiszem, nem is fogom.  Azért bosszantott a cikk, mert pont a napokban jutott eszembe, venni kéne már pár csomag instant levest, olyan régen ettem.  Erre elveszik tőle a kedvemet.

Emlékszem, egyszer a kezembe került egy könyv, ami kezdődött a reggeli kávéval, ami az  írás szerint úgy hat a gyomorra, mint ha egy dús lombozatú erdőt savval permeteznének le.  Aztán ugyanilyen kifejező stílusban ecsetelte a lakásokban előforduló mérgek hatását.  Falfestékek, bútorragasztók, poratka a szőnyegben, kész szörnyűség volt.  Letettem, nem olvastam végig.  Találtam egy másikat, azt hiszem, Luis Proto, Légy nyugodt című könyvét, abban az állt, hogy valóban rengeteg mérgező kémiai anyag van az ételekben, de a legmérgezőbb az, ha bűntudattal eszünk, ha azon aggodalmaskodunk, miben mi van, milyen betegséget fog okozni.  Semmi bajunk nem lesz, ha időnként benyomunk egy hamburgert, egy csodás sütit, ha egyébként nem ezeken élünk.  

Szinte lehetetlen kikerülni a környezetünkben lévő ártalmakat, kár ezen pánikolni, mert lehet, hogy az aggodalmaskodás több bajt okoz, mint az összes vegyi anyag együttvéve.
 Nem bizonyította még be senki hogy ez így van (igaz, az ellenkezőjét sem),  de én hiszek abban, hogy a hit szüli a tényeket.  Naponta belénk sulykolják,  hogy mitől milyen betegséget lehet kapni.  Az esti híradóban közlik velem, hogy holnap ilyen olyan front jön, fejfájásra, magas vérnyomásra, ingerlékenységre számítsak, és innentől már tényleg számítok rá, természetesen másnap megfájdul a fejem.  Megmondták, vagy esetleg rábeszéltek, ki tudja? 
A cigarettás dobozokon ott a felirat, miféle sorsra számíthatsz, ha nem hagyod abba a dohányzást.  Hogy jobban el tudd képzelni, fotókon is eléd  teszik: nézd, ilyen egy rákos daganat.  Biztos van olyan is, akit elrettent a dohányzásról, a többiek  tudatalattijába szép csendben beszivárog, miben is kell elhalálozni.  Egyre többen halnak meg a dohányzás  ártalmai miatt?  Pedig mi szóltunk, sőt mantráztuk nekik hogy meg fogtok dögleni!

Valamikor az étolaj volt az egészséges étkezés alapja, mára kiderült, hogy ártalmas. De nem ajánlatos kristálycukrot, margarint, kólát, húskészítményeket, sőt, semmilyen készítményeket sem enni, minden feldolgozott élelmiszer halálos méreg.  
Tudom én, hogy igaz, de  néha úgy érzem, hogy  amennyire az élelmiszergyártóknak jó üzlet  ezeket a termékeket előállítani, valakiknek ugyanilyen jó üzlet sokkolni a népet.   A negatív gondolatok legalább annyit ártanak, mint az adalékanyagok.  Na de minek is kellett elolvasni, ha ennyire bosszant?
 Hát azt nem tudom!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuggerlajf.blog.hu/api/trackback/id/tr616350992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása