Nyuggerlájf

Nyuggerlájf

Kutyával aludni egészséges!

2016. november 08. - Nyica

Ha ismerősökkel kutyákról beszélgetünk, mindig van valaki, aki ismer valakit, akinél a kutyák felugrálnak az ágyba, sőt, ami még nagyobb szörnyűség, ott is alszanak a gazdi mellett.  A végén persze megkérdezik, hogy ugye te nem engeded az ágyra ugrálni a kutyát?  Áááááá, neeem,  az enyém nem ugrál fel  - szoktam mondani, nem túl meggyőzően, mert de bizony felugrik, és ha már ott van, ott is marad egész nap.  Ráadásul még morogni is szokott, amikor fekvéshez készülődök, és arrébb tolom a valagát. 
Akár tagadjuk, akár bevalljuk, a lakásban tartott kutyák nagy része, sőt, talán mindegyike a gazdival alszik.
Kutyátlanok erre felhördülnek:  hú, az milyen egészségtelen, a kutya betegségeket terjeszt!  Szerintem egy gondozott, tisztán tartott kutya semmilyen veszélyt nem jelent a családra nézve.
Egy új amerikai kutatás eredménye is engem igazol:

Kutyával alvás sokkal egészségesebb, mint azt Te először gondolnád. Megengeded a kutyádnak, hogy a szobádban, netán az ágyadban aludjon? Ha igen: tetszeni fog egy új amerikai kutatás eredménye! Ha nem, akkor azért olvasd el! Lehet, hogy meggondolod magad?

Az amerikai Mayo Klinika kutatása olyan eredményt hozott, ami sokakat meglepett: szerintük ugyanis sokkal jobban alszanak azok, akik megosztják hálószobájukat, esetleg az ágyukat is kedvencükkel. Korábban azt mutatták ki, hogy sok alvászavar ered a hálószobában lévő állattól – az izgő-mozgó kutya vagy macska ugyanis gyakran felébresztheti a gazdit.

Sokkal jobban alszanak azok, akik beengedik maguk mellé kedvencüket

Az új kutatások szerint azonban azok az emberek, akik alvás előtt megölelik, megsimogatják kedvencüket, valamint megengedik a kutyájuknak (vagy épp a cicájuknak), hogy velük legyen éjszaka, sokkal jobban alszanak.

A lakásokban egyre több kutya, macska él családtagként. Az emberek sok időt töltenek az alvással. Sokakban természetes igényként merül fel az, hogy maga mellett tudja kedvencét az éjszaka és az alvás ideje alatt is. – vélik a tanulmány szerzői.
Forrás: kutyafan.hu    Képek: thewondrous.com

Néhány kép azokról, akik kutyával alszanak:

kutyaval_aludni1 kutyaval_aludni2 kutyaval_aludni4 kutyaval_aludni3

A bejegyzés trackback címe:

https://nyuggerlajf.blog.hu/api/trackback/id/tr4016351020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása